ITEC LOGO 150 X

SLOVENSKO  AUSTRIA  DEUTSCH  ITALIANO  ENGLISH

Professional audio engineering

Kontakt     041 996 535

HOME        Podjetje        Izdelki                     Šolsko - splošno ozvočenje                                              Download       Reference

Prenosno ozvočenje

Zvočniki

Audio Processing

Ojačevalniki

Mikrofoni

Tour Guide

Audio Guide

Intercom

ITEC*NET

Induktivna zanka

Induktivna zanka je ozvočenje zase, je ločena od splošnega ozvočenja, potrebuje svoj posebni ojačevalnik, ter specifično namestitev kablov v prostoru. Te namestitve so lahko, zaradi gradbenih posegov pri pravilnem polaganju kablov, ki ustvarjajo magnetno polje, tudi zelo zahtevne.
Kaj je Induktivna zanka? 
Brezžična tehnologija: Tuljava z enim ovojem (single loop coil), priključena na ojačevalnik, v prostoru ustvarja izmenično magnetno polje. Naglušna oseba uporablja slušni aparat, na katerem je mogoče preklopiti tipko iz položaja »M« (mikrofon) na položaj »T« (telefon, telefonska tuljava, »telecoil«). Večina sodobnih slušnih aparatov ima to možnost že standardno vgrajeno. Induktivna zanka je naglušnim najbolj prilagojena tehnologija. Sistem je mogoče enostavno instalirati,  uporabnik pa mora svoj slušni aparat zgolj preklopiti na položaj »T« ter naravnati primerno glasnost.
 

 • Induktivna zanka je uveljavljena in standardizirana tehnična rešitev, s pomočjo katere lahko uporabnikom slušnih aparatov bistveno izboljšamo slišnost in razumljivost govora.
 • Sistem induktivne zanke, se vse pogosteje uporablja kot učinkovita pomoč naglušnim, tako v javnih prostorih, kot so cerkve, bolnišnice, gledališča, muzeji, upravni prostoru, konferenčne dvorane, domovi za ostarele, kot tudi v stanovanjih.
 • Induktivna zanka, kot se uporablja pri aplikacijah za pomoč uporabnikom slušnih aparatov je dejansko velika tuljava z enim samim ovojem  (“single loop coil”), ki se priključi na ojačevalno napravo in v prostoru ustvarja magnetno polje.
 • Ko skozi tuljavo steče električni tok, se v njeni okolici vzpostavi magnetno polje. Zaradi te lastnosti je mogoče tuljavo uporabiti za mnoge, zelo različne tehnične rešitve.
 • Magnetno polje ulovi tudi majhna tuljavica, ki je danes standardno vgrajena v skoraj vsakem sodobnem slušnem aparatu.
 • V prostorih, ki so opremljeni z induktivno zanko je vzpostavljeno magnetno polje. Naglušne osebe morajo na slušnem aparatu le preklopiti preklopnik iz položaja »M« (mikrofon) na položaj »T« (telefonska tuljava, »Telecoil«) ter naravnati na primerno glasnost.
 • Namesto, da bi slušni aparat na položaju »M« s pomočjo vgrajenega mikrofona lovil zvočni signal hrupnega in odmevnega okolja, v položaju »T« dejansko lovi le magnetno polje, ki ga ustvarja induktivna zanka. Signal induktivne zanke je popolnoma čist signal iz mikrofona in ojačevalnika, brez motenj, šumov in odmevov.
 • Najbolje je, če je induktivna zanka tako velika kot prostor sam. Tako so v relativno homogenem magnetnem polju prav vsi poslušalci, med njimi seveda tudi osebe z slušnimi aparati.
 • Magnetno polje znotraj celotnega področja zanke mora biti seveda dovolj močno tako, da se lahko poslušalci gibljejo kjerkoli, in vsedejo na katerikoli sedež, ter ob tem sprejemajo dovolj močan in glasen zvočni signal.
 • Magnetno polje induktivne zanke je neškodljivo magnetno polje, ki je šibkejše od magnetnega polja okrog telefonske slušalke. Magnetno polje induktivne zanke deluje na audiofrekvenčnem področju in je seveda bistveno šibkejše od audio in radiofrekvenčnega polja mobilnih telefonov.
 • Hkrati z izpolnjevanjem zahtev standardov morajo enote sistema induktivne zanke ustrezati tudi CE zahtevam v pogledu sevanja in imunosti pred elektro-magnetnimi motnjami (“EMC” direktiva) ter obenem tudi v pogledu električne varnosti (“LVD” direktiva o nizki napetosti
 • Ojačevalniki za induktivno zanko so prirejeni za različne površine prostorov, od ca. 10 m2 do 1000 m2 in več.
 • V javnih prostorih se ojačevalnik vzporedno priključi na  linijski izhod obstoječega sistem ozvočenja, iz katerega lahko odjema audio signal iz mikrofona, radijskega, ali TV sprejemnika, CD, ali drugih predvajalnih naprav.
 • V domačem okolju se na tokovni ojačevalnik lahko priključi audio signal iz mikrofona, radijskega in/ali TV sprejemnika, CD, ali drugih predvajalnih naprav.
 • Naglušni z primernim aparatom, so z sistemom induktivne zanke zelo zadovoljni, saj deluje odlično in zanesljivo. 

 

 !!!    Vgrajujemo samo profesionalne indukcijske ojačevalnike / induktivne zanke z 5 letno garancijo z neprimerljivo jasnostjo zvoka in vrhunsko razumljivostjo, v prostore do 3000 m2 in več !!!

Na voljo imamo tudi profesionalne prenosne/mobilne induktivne zanke, ki delujejo preko brezžične povezave.

 

AMPETRONIC ILD 100  350 X

 

DO 100m2

ILD100 AUDIO indukcijski ojačevalnik / induktivna zanka za majhne prostore do 100m2, VOX preklapljanje.

ILD100 avdio indukcijski ojačevalnik je v razred zase. Zelo kompaktna in elegantna enota  lahko poganja zanke za območje do 100 m 2 z neprimerljivo jasnostjo zvoka in vrhunsko razumljivostjo.

 

 

AMPETRONIC ILD 122  350 X

 

DO 200m2

ILD122 Profesionalni indukcijski ojačevalnik / induktivna zanka za vgradnjo v RACK ohišja ali kot stand alone izvedba za površine do 200m2

ILD122  je profesionalni avdio indukcijski ojačevalnik / induktivna zanka, ki lahko poganja zanke v območjih do 200 m2 z neprekosljivo jasnosti zvoka za glasbo in govor in vrhunsko razumljivost.

 

AMPETRONIC ILD 300  350 X

 

DO 300m2

ILD300 Profesionalni indukcijski ojačevalnik / induktivna zanka za vgradnjo v RACK ohišja ali kot stand alone izvedba za površine do 300m2

ILD300  je profesionalni avdio indukcijski ojačevalnik / induktivna zanka, ki lahko poganja zanke v območjih do 300 m2 z neprekosljivo jasnosti zvoka za glasbo in govor in vrhunsko razumljivost.

 

AMPETRONIC ILD 500  350 X

 

DO 500m2

ILD500 Profesionalni indukcijski ojačevalnik / induktivna zanka za vgradnjo v RACK ohišja ali kot stand alone izvedba za površine do 500m2 , 6.4A rms,

 ILD500  je profesionalni avdio indukcijski ojačevalnik / induktivna zanka, ki lahko poganja zanke v območjih do 300 m2 z neprekosljivo jasnosti zvoka za glasbo in govor in vrhunsko razumljivost.

 

AMPETRONIC ILD 1000 G  350 X

 

DO 1.000m2

ILD1000G  Profesionalni indukcijski ojačevalnik / induktivna zanka za vgradnjo v RACK ohišja ali kot stand alone izvedba za površine do 1000m2 ,  9.2Arms

ILD 1000G določa nov standard za visokozmogljive profesionalne  sisteme induktivnih zank. Z novo tehnologijo ojačevanja, ILD1000G zagotavlja najvišjo moč, na voljo kot enokanalski ojačevalnik,

 

AMPETRONIC MLD 5  350 X

 

MLD5 Profesionalni indukcijski ojačevalnik / induktivna zanka za vgradnjo v RACK ohišja ali kot stand alone izvedba 2 x 5Arms za površine do 360m2

MLD5 je novo merilo za profesionalno avdio indukcijsko zanko.
Eleganten, močan, kompakten in najbolj zanesljiv model na trgu,

 

AMPETRONIC MLD 7  350 X

 

MLD7 Profesionalni indukcijski ojačevalnik / induktivna zanka za vgradnjo v RACK ohišja ali kot stand alone izvedba 2 x 6,4Arms za površine do 840m2

MLD7 je novo merilo za profesionalno avdio indukcijsko zanko.
Eleganten, močan, kompakten in najbolj zanesljiv model na trgu,

 

AMPETRONIC MLD 9  350 X

 

MLD9 Profesionalni indukcijski ojačevalnik / induktivna zanka za vgradnjo v RACK ohišja ali kot stand alone izvedba 2 x 9,2Arms za površine do 3.000m2

MLD9 je novo merilo za profesionalno avdio indukcijsko zanko.
Eleganten, močan, kompakten in najbolj zanesljiv model na trgu,

 

AMPETRONIC CLD 1 350 X

 

ZA VRATARJE, BANKE, LEKARNE, BLAGAJNE, POŠTE, ZDRAVSTVENE DOMOVE, PARKIRNE HIŠE, PODJETJA, SKLADIŠČA, HOTELE, itd,..)

CLD1 Compact Small Area & Counter Induction Loop Driver

The CLD1 Compact Loop Driver is designed for counter systems and small  area perimeter loop systems. Measuring only 128 x 74 x 35mm and with an  output current of 2.4A RMS, the CLD1 is the smallest and  highest performance amplifier in it’s class. Designed and built to high standards of reliability, backed with a 5 year  warranty and support, the CLD1 offers certainty of  performance and the lowest lifetime cost available.

 

AMPETRONIC CLD1AC 350 X

 

ZA VRATARJE, BANKE, LEKARNE, BLAGAJNE, POŠTE, ZDRAVSTVENE DOMOVE, PARKIRNE HIŠE, PODJETJA, SKLADIŠČA, HOTELE, itd,..)

CLD1AC Compact Small Area & Counter Induction Loop Driver

The CLD1AC is designed for the same applications and to the  same specifications as the CLD1, however the CLD1AC is fitted with an  internal power supply for standalone applications.

 

AMPETRONIC CLS 1  350 X

 

CLS1 Wall Mount Perimeter Induction Loop Driver, 3.3Arms, for areas up to 200m sq

The CLS1is the first in a series of induction loop drivers  aimed at the demands of the electrical and audio-visual contractor.

 

ILR3 SPREJEMNIK  350 X

 

ILR3 Audio Induction Loop Receiver

The ILR3 is a high quality audio induction loop receiver which allows  the user to listen to an audio frequency induction loop system using a  standard pair of stereo headphones (supplied).

 

ILR 3+ SPREJEMNIK  350 X

 

ILR3+ Audio Induction Loop Tester / Receiver with System Checking LEDs

The ILR3+ is a high quality audio induction loop receiver just like the  ILR3, but with the added functionality of display LEDs that indicate  whether the system is functioning to the IEC60118-4 Standard..

 

FSM

 

FSM Field Strength Meter

The FSM is a cost effective and simple solution for measuring, setting  up and commissioning an induction loop system to the requirements of IEC 60118-4

 

COOPER TAPE  350 X

 

 

 

 

 

Vse informacije so brez jamstva,  tehnične spremembe so možne kadarkoli

ITEC AUDIO    Etbin Klemenčič s.p.  -    ROŠNJA 5E  -    2205 STARŠE    Tel.: 041 996 535    ID za DDV: SI87238551

Ker smo podjetje ki raziskuje, razvija ter proizvaja najdete na naši spletni strani samo naše standardne proizvode, za ozvočenje in/ali izdelke po želji nas prosim kontaktirajte:
Skupaj z vami bomo razvili koncept audio - video  opreme za vaše posebne aplikacije.    Pokličite na:041 996 535 ali pišite na   info@itec-audio.si
.

ITEC HOME BOTTOM

www.itec.si        info@itec.si     www.itec-audio.si      info@itec-audio.si          041 996 535   ITEC  ©     POGOJI UPORABE